İmplant diş hakkında merak ettikleriniz…

İmplant nedir?

Dental İmplantlar titanyumdan üretilen yapay diş kökleridir. Titanyum insan vücudunda yabancı cisim reaksiyonu oluşturmaz ve çene kemiğine yerleştirildiği zaman doğal diş köküne benzer şekilde çene kemiğine tutunur ve kalıcı olarak kayıp dişin yerini alır.

Hangi durumlarda implant uygulanır?

İmplantlar yaygınlaşmadan önce dişlerinin bir kısmını veya tamamını kaybeden insanlar için tek çözüm hareketli veya sabit protezlerdi. Günümüzde ise, İmplant sistemlerinin gelişmesi ve yaygınlaşması ile birlikte artık neredeyse bütün kayıp dişlerin yerine İmplant tedavisi yapılabilmektedir. İmplantlar Tek diş eksikliğinden tam dişsizliklere kadar geniş bir yelpazede kullanmak mümkündür.

tek diş implant tedavisi Uzm. Dr. Kaan Nejat

Herkese İmplant yapılabilir mi?

Genel sağlık durumu iyi olan ve yeterli kemik hacmine sahip herkese İmplant uygulanabilir.

Bazı sistemik hastalıklarda özellikle kemik yoğunluğunu ve sağlığını etkileyen ve enfeksiyonlara yatkınlığa neden olan hastalıklarda dikkatli davranmak gerekir. Diyabet hastalığı da dikkat edilmesi gereken hastalıklardan biridir. Bu hastalarda eğer diyabet kontrol altındaysa İmplant tedavisinde herhangi bir sakınca yoktur.

sigara ve implant

İmplant tedavisinde dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise aşırı sigara tüketimidir. Aşırı Sigara tüketimi  yara iyileşmesini geciktirdiği için, erken dönemde İmplantların çene kemiğine tutunmasını kötü yönde etkileyebilir, uzun dönemde ise Periimplantitis denen ( implantın etrafındaki diş etini ve kemiği etkiler ) hastalığa neden olabilir.

İmplantın ömrü kaç yıldır?

İmplant tedavisinin ömrü için süre vermek doğru bir yaklaşım olmaz. İmplantın ömrünü etkileyen birçok sebep vardır. Hastanın genel sağlık durumu, sigara tüketimi, ağız bakımı ve düzenli diş hekimi kontrolü İmplantın ömrünü etkileyen başlıca nedenlerdir.

İmplant mı köprü mü?

Bir veya iki diş eksikliğinde iki tedavi seçeneği var. Birinci seçenek geleneksel köprü diş protezi. Köprü diş yapabilmek için boşluğun önündeki ve arkasındaki dişler aşındırılarak küçültülür ve bu dişlerden destek alınarak boşluk köprü protez ile doldurulur. İmplant tedavisinde ise diğer dişlerden bağımsız olarak eksik olan dişin yerine İmplant yapılır ve diğer dişlerden destek alınmaz. Köprü yapımında zorunlu olarak en az iki dişten destek almak gerekir ki buda ilerleyen  dönemlerde destek dişlerin kaybı ile sonuçlanabilir.

implant mı köprü diş mi

Kaybedilen Ön dişlerin yerine İmplant yapılır mı?

Kaybedilen ön dişlerin yerine arka dişlerde olduğu gibi implant uygulanabilir. Ancak ön bölgede estetik ön plandadır. Bu yüzden uygulama arka dişlere göre biraz farklılık gösterebilir.

ön diş implant

Ağzında implant olan hastalar MR çektirebilir mi?

İmplantlar özel yapıları sayesinde manyetik alan oluşturmazlar. Bu nedenle ağzında İmplant olan hastalar rahatlıkla MR çektirebilirler.

Hiç dişi olmayan hastalara İmplant yapılabilir mi?

Ağzında hiç diş olmayan hastalara İmplant yapılabilir. Tam dişsiz vakalarda çene kemiğinin durumuna göre İmplant sayısı belirlenir. Çene kemiği uygun olduğu durumlarda 12 – 16 adet İmplant uygulanarak hastaya sabit protezler yapılabilir. Ancak bu her zaman mümkün olmayabilir. Ancak çok sayıda İmplantın yapılamadığı durumlarda 4-6 adet İmplant yapılarak total protezlere destek sağlanabilir.

tam dişsiz hastalarda implant uygulaması

İmplant diş yapımı ne kadar sürer?

İmplantların iyileşme süreci hastanın ve çene kemiğinin durumuna göre farklılık gösterir. Bu süre 2 ay ila 6 ay arasında değişir.

2019 yılı İmplant diş fiyatları ne kadardır?

Ankara ilinde İmplant diş tedavisinin fiyatını belirleyen en önemli etken kullanılan İmplantın markası ve kalitesidir. Bunların yanı sıra uygulanan cerrahi yöntem de fiyatı doğrudan etkilemektedir. Bu nedenle İmplant tedavisinin fiyatı ancak detaylı muayeneden sonra belirlenebilir.

Muayene randevusu almak için hemen arayın. +90 312 466 75 99

3 thoughts on “İmplant diş hakkında merak ettikleriniz…”

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir