Zirkonyum Diş Kaplama

Zirkonyum diş yaptırmak isteyen hastaların bu tür diş kaplama ile ilgili merak ettikleri birçok konu var. Hastaların cevap aradıkları başlıca sorulara örnek vermek gerekirse:     ” Zirkonyum diş kaplama nedir? herhangi bir zararı var mı? zirkonyum diş kaplama nasıl yapılır? kaç günde biter? Zirkonyum dişin kullanım ömrü ne kadardır? Zirkonyum dişin fiyatı ne kadardır?”

Bu makalede bu sorulara cevap bulabilirsiniz. Daha fazla bilgi almak isterseniz bize ulaşabilirsiniz.

Zirkonyum diş kaplama nedir?

Günümüzde estetik diş hekimliğinin en popüler malzemesi kuşkusuz zirkonyumdur. Bu diş kaplama türünü popüler yapan bazı özellikleri şöyle:

  • Olağanüstü güçlüdür.
  • Aşınmaya ve yıpranmaya karşı dayanıklıdır.
  • Işık geçirgenliği doğal dişlerin ışık geçirgenliğine çok benzer.
  • Daha az diş kesimi gerektirir.
  • Metal destek gerektirmez.
  • İstenilen boyutta, şekilde ve renkte üretilebilir.
  • Doku dostudur.

Zirkonyum dişin en büyük avantajı estetik uyumudur. Zirkonyumu aslında bu kadar popüler yapan şey doğal dişlere benzerliğidir. Bu özelliğinden dolayı ön dişlerde rahatlıkla kullanılabilir.

Zirkonyumun olağanüstü güçlü olmasından dolayı çoklu diş kayıplarında köprü protez yapımında da kullanılabilmektedir.

Metal destekli porselenlerin aksine zirkonyum destekli porselenler metal alerjisi olanlarda rahatlıkla kullanılabilir ve diş etine yakın kenarlarda gri çizgiler oluşturmaz.

Herhangi bir zararı var mı?

Zirkonyum biyouyumlu yani doku dostu bir malzemedir. Hiç bir zaman salınım yapmaz, tükürükte çözünmez ve metal destekli diş kaplamaları gibi diş etinde renk değişikliğine neden olmaz. Asitli, sıcak veya soğuk yiyecek ve içeceklerden etkilenmez. Özel yapısından dolayı alerjiye neden olmaz.

Zirkonyum diş kaplama nasıl yapılır? Kaç günde biter?

Diğer diş kaplama türlerinde olduğu gibi önce diş etine zarar vermeden diş bir miktar tıraşlanır, ardından özel silikon ölçü malzemeleri ve ölçü kaşıkları kullanılarak dişin ölçüsü alınır. Laboratuvarda bu ölçüden alçı model elde edilir. Elde edilen alçı model üzerinde zirkonyum diş kaplaması hazırlanır. Çoğu zaman ara aşamalarda prova yapmak gerekir. Prova esnasında kaplama, dişe uyumlandırılır ve gereken düzeltmeler yapılır.

zirkonyum tedavisi genelde 3-7 gün arasında biter.

Zirkonyum diş kaplamanın fiyatı nedir?

Ankara’da zirkonyum diş kaplama fiyatları çok değişken olabilir ancak metal destekli  diş kaplama çeşitlerine göre biraz yüksektir. Zirkonyum kaplama fiyatı birçok etkene ( yaşadığınız şehir, diş hekimi, klinik, kullanılacak malzemenin kalitesi ) bağlı olarak değişir.

Zirkonyum dişin ömrü ne kadardır?

Zirkonyum diş kaplamanın ömrü ortalama 10 yıldır ancak bu süre kişiden kişiye değişmektedir. Çünkü dişlerin bakımının nasıl yapıldığı ve düzenli olarak fırçalanıp fırçalanmadığı kullanım süresine doğrudan etki eder. Dişlerini düzenli olarak fırçalayan kişilerde zirkonyum dişin ömrü uzarken, bakım yapmaktan kaçınan kişilerde bu süre daha kısa olur. Bu nedenle zirkonyum kaplama yaptırdıktan sonra iyi bir kullanım gerçekleştirilmesi, zirkonyumun ömrü bakımından son derece önemlidir.

1 thought on “Zirkonyum Diş Kaplama”

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir