All on Four İmplant

All On Four İmplant Tekniği

All On Four İmplant Tekniği

All on 4 implant terimini duymuş olabilirsiniz. Bu teknik adından da anlaşılacağı gibi her şeyin yani bir çenedeki bütün protez dişleri sadece 4 adet implantın üstüne yüklemek anlamına gelir. Peki bu yöntem ne kadar sağlıklı? Her hastaya uygulanabilir mi? Ankara All On four fiyatı ne kadardır? Bu yazıda All On four implant tekniği ilgili en çok sorulan sorulara cevap vermeye çalışacağım.

All On Four İmplant Tekniği Nedir?

Bu teknikte adından da anlaşılacağı gibi Ankara diş hekimi tarafından çeneye dört adet implant yerleştirilir ve 12 veya 14 adet dişten oluşan özel bir protez bu 4 adet implantın üstüne vidalanır. Bu teknikte genelde daha uzun ve kalın implantlar kullanılır ve açılı olarak yerleştirilir. Bu dört implant sabit protez için destek görevi görür ve proteze gelen çiğneme basıncını çene kemiğine aktarır. All on 4 tekniği hem alt ve hem üst çeneye uygulanabilir.

All On Four İmplant ile Geleneksel İmplant Arasında Ne Fark Var?

All On Four ile geleneksel teknikte aynı implantlar kullanılır yani her ikisi için özel işlemden geçmiş titanyum vida kullanılır. İki teknik arasındaki fark uygulamadan kaynaklanır. Geleneksel implantolojide her çeneye 6-8 adet Ankara implant yapılır ve bu implantlar mümkün olabildiği kadar bir birine paralel ve çene kemiğine dik açı ile yerleştirilir. Geleneksel teknikte çoğu zaman metal destekli kaplamalar köprü şeklinde kullanılır ve implantlara özel yapışkanlar ile yapıştırılır. All on four teknikte ise 4 adet implant kullanılır bunlarda ikisi ön bölgeye ikisi arka bölgeye yerleştirilir. Arka bölgeye yerleştirilen implantlar kemiğe 45 derece açı ile yerleştirilir. Bu teknikte özel diş protezleri implantlara vida ile sabitlenir.

All On Four İmplant Tekniği Hangi Durumlarda Uygulanır?

All On Four İmplant tekniği tam dişsiz çenelerde veya bütün dişlerin çekilmesi gereken durumlarda uygulanır. Çenenin arka bölgesinde kemik hacminin yetersiz olduğu ancak ön bölgede yeterli kemik bulunduğu durumlarda bu teknik uygulanabilir. Bu tekniğin uygulanabilmesi için ön bölgede yeterli kemik kalınlığı gerekir.

All On Four İmplant Tekniğinin Artıları nelerdir?

Bu Tekniğin en büyük artısı istisnai durumlar hariç, hastaların hiç dişsiz kalmamasıdır. Operasyondan hemen sonra önce den hazırlanmış geçici dişler implantlara vidalanır böylece hasta iyileşme süresinde dişsiz kalmaz ve çiğneme ve konuşma fonksiyonu bozulmaz. All on four tekniğinin bir diğer artısı ise diş çekimi ile aynı gün yapılabilmesidir.

İmplanta vidalanan geçici diş görüntüsü

All on Four İmplant Fiyatı Ne Kadar?

Bu teknikte fiyat kullanılacak implantın markası ve yapılacak protezin türüne göre değişkenlik gösterir. Geleneksel implant uygulamalarına göre daha az sayıda implant kullanılmasına rağmen All on four protezinin ücreti diğer geleneksel protezlere göre daha yüksektir bu nedenle bazı durumlarda all on four implantın fiyatı geleneksel implantlara göre daha yüksek olabilir.

Ankara İmplant diş konsunda daha detaylı bilgi almak için hemen arayınız 0850 346 75 99