Genç yaşta İmplant yaptırmak, kaç yaşında İmplant yapılabilir?

Genç yaşta İmplant yaptırmak, kaç yaşında İmplant yapılabilir?

Diş kaybı yaşamın her evresinde meydana gelebilir ama kimlere implant yapılabilir? Her yaşta implant yapılabilir mi? Çocuklarda ve gençlerde implant yaptırmak sakıncalı mı? Bu yazımızda implant diş yaptırmak için minimum yaş kaç olmalı sorusunu cevaplamaya çalışacağız. İmplant iş hakkına daha fazla bilgi isterseniz buraya tıklayın.

İmplant görüntüsü

Çocuklarda İmplant diş yapılabilir mi?

İmplant, diş kaybı sonrası kemiğe yerleştirilen titanyumdan yapılmış yapay diş kökleridir. Çocuklarda kemiklerde büyüme devam eder ancak implantlar büyümez veya şekil değiştirmez, büyümeye uyum sağlayamayacakları için bir süre sonra uyumsuz ve kullanılamaz hale gelip çene kemiğine zarar vermeye başlayacaklardır.

İmplant en erken kaç yaşında yapılabilir?

İmplant yapılabilmesi için kemik gelişimi ve büyümesinin tamamlanması gerekir. Kemik gelişiminin tamamlanması her bireyde farklı olasa da bu yaş kızlarda 16, erkeklerde ise 17-18 olarak kabul edilir. Ancak bir çok gençte büyüme bu yaştan sonra da devam eder bu nedenle implant yapılması için en az 20 yaşı beklemek gerekir. Yirmili yaşlardan önce meydana gelen diş kayıplarında, diş kaybına bağlı olumsuzlukların önüne geçmek için yer tutucu gibi bazı önlemler almak gerekir.

Çocuklarda İmplant alternatifi nedir?

Çocuklarda diş kayıplarından çocuğun yaşına bağlı olarak bazı alternatif tedavileri uygulanabilir. Eğer çiğneme fonksiyonunu etkileyecek düzeyde çok sayıda diş kaybı meydana geldiyse implant yerine hareketli protezler yapılabilir. Tek diş kayıplarında ise yer tutucu ile diğer dişlerin boşluğa doğru kayması engellenir ve büyüme tamamlandığında boşluğa implant yapılır ve yer tutucu çıkarılır.