En İyi İmplant Hangisidir?

Günümüzde diş eksikliği için en ideal çözüm dental implantlardır. Türkiye’de 100’den fazla İmplant markası bulunmaktadır. Bunların bazıları Avrupa’dan, bazıları Amerika’dan ve bir kısmı uzak doğudan ithal edilmektedir.  Son zamanlarda da birkaç firma Türkiye’de İmplant üretimine başlamıştır.

Hal böyleyken, implant yaptırmak isteyen hastaların aklına “hangi marka İmplantı yaptırmalıyım? “ veya “En iyi İmplant markası hangisi?” gibi sorular gelebilir.

implant
En iyi implant markası hangisi?

Bütün İmplantlar titanyumdan üretilir. İmplantları farklı kılan ise üretici firmaların yaptığı AR-GE çalışmaları ve kullandıkları teknoloji. Birkaç köklü üretici dışında, firmalar Ar-Ge’ye yatırım yapmadan, diğerlerini taklit etmeye çalışıyor.

İmplant markalarını araştırırken, üretim yerine göre seçim yapmak yerine üreticinin geçmişine bakmak gerekir. “Avrupa’da üretilen her İmplant kalitelidir” veya “yerli implantlar kötüdür” gibi yanlış düşüncelere kapılmamak gerekir. İmplantın kalitesini; tasarımı, üst yapı çeşitliliği, uzun dönem klinik takibi,  sistem hakkında yapılan ve yayımlanan bağımsız bilimsel çalışmalar gibi faktörler belirler.

Hastaların, bu bilgilerin hepsine ulaşmaları ve değerlendirmeleri her zaman mümkün olmaz. Bu yüzden implant markalarını araştırmak yerine hekim ve klinik araştırmaları daha doğru sonuçlar verir. İmplant yaptırırken en önemli husus hekime duyacağınız güvendir. İmplant tedavisinde asıl sorumluk implantı uygulayan hekimdedir implantı üreten firmada değil. Tecrübeli hekim her zaman vakaya uygun implantı seçerek riskleri en aza indirir. Hiçbir hekim başarısız olacak implantı seçmez.

İmplant yaptırmadan önce hekiminizden kullanacağı implant hakkında bilgi alabilirsiniz. Uygulama sonrası sizde implantın seri numarasını içeren bir garanti belgesi verilmesi gerekir, bu belgeyi mutlaka hekiminizden isteyin ve saklayın.