Ankara İmplant Diş Tedavisi
Ankara implant diş tedavisi için hoş geldiniz. Bu yazıda amacım implant dişin size nasıl yardımcı olabileceğini açıklamak ve böylece, bu tedavinin sizin için faydalı olup olmadığına karar vermenizi kolaylaştırmaktır. Yazının devamında sizlere sırasıyla diş implantlarının ne işe yaradığından, cerrahi girişimlerin neleri içerdiğinden ve elbette hiçbir cerrahi girişim risksiz olmadığı için diş implantı işlemi sonrasında yaşanabilecek olası risklerden bahsedileceğim. Tedavinin ilk önemli adamı muayene işlemidir. İşlem esnasında çekilen röntgen filmi tedavinin şeklini belirlemektedir. İmplant diş tedavi yöntemi tek diş için veya komple dişler için uygulanabilen özel bir yöntemdir.
İMPLANT NEDİR?
Diş implantları kaybolan dişlerinizin yerini dolduran ve genelde titanyum ve titanyum bileşenlerinden hazırlanan vidaya benzeyen yapay diş kökleridir. İmplant dişler çene kemiğine sabitlendiği için doğal bir diş gibi fonksiyon gösterir. Titanyum vücut dokularıyla etkileşime girmediği ve kuvvete dirençli olduğu için tercih edilir.
Çene kemiğinin ve diş etlerinin sağlığı ve elbette yaşam kalitenizin yükselmesi için kaybolan dişlerin yeri mutlaka doldurulmalıdır. Aksi halde kalan dişler boşluğa doğru yer değiştirir ve diş yapısında düzensizlikler oluşur.
Diş implantları tek bir diş için yapılabileceği gibi köprü tekniği ile birçok dişin yerini dolduracak şekilde de yapılabilir. Veya takma dişleri sağlamlaştırmak için belli bir parçasına ya da tamamına implant uygulanabilir. Ankara diş hekimi olarak faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Ankara implant tedavisi konusunda bizleri tercih edebilirsiniz.
DİŞ ÇEKİMİNDEN HEMEN SONRA İMPLANT OLUR MU?
Bu sorunun cevabı EVET’tir. Diş çekiminden sonra implant yapımının bir çok avantajı var hatta sonra yapılan sonradan yapılan implanta göre başarı oranı daha yüksektir. Ancak bunun için çekim bölgesinde akut enfeksiyon olamaması gerekir. Tedavinin ilk aşaması çene kemiği muayenesidir. Çene kemiği ile implantın montajlanacağı protez yuva uyum sağlaması gerekir. İmplant dişin montajlanacağı yuva çene kemiği ile uyum sağlamazsa bu durumda tedavi gerçekleşmez.
İmplant mi, köprü mu?
Köprü protezler, diş hekimliğinin en eski uygulamalarından birdir, köprülerin implantlara göre ekonomik ve hızlı olması gibi bazı avantajları olsa da dezavantajları da var. köprü yapılabilmesi için mutlaka çekilen dişin önünde ve arkasında diş olması gerekir ve bu dişlerin küçültülmesi gerekir bu durum destek dişlerin ömrünün kısalmasına neden olur. Köprü ancak implant yapılmasının mümkün olmadığı durumlarda tercih edilmelidir.
ANKARA İmplant Fiyatları Neden Farklı?
Ankara implant diş fiyatları ne kadar? İmplant fiyatını belirleyen birkaç etken var; implantın kalitesi, satış sonrası desteği, sunduğu garantiler, uygulama yöntemi ve en önemlisi yapan hekimin implant konusundaki deneyimi bu etkenlerden bazılardır.
Şuanda Türkiye’de 150 den fazla implant markası satışa sunulmuştur ancak bunların hepsi aynı kalitede değildir. İmplant denince akla sadece bir titanyum vida gelir ancak kullanılan titanyumun kalitesinden tutun, üretimin yapıldığı fabrikanın bulunduğu bölgenin hava kirliliğine kadar implantın başarısına etki eder.
İmplantın kalitesinin yanı sıra, implantın başarısını belirleyen en önemli neden hekimin tecrübesi ve donanımıdır.
İmplant araştırması yaparken bu saydıklarımı göz önünde bulundurun. İmplant çene kemiğine yerleştirilir ve uzun yıllar kemik içinde kalmasını ve bize hizmet etmesini bekleriz. Kalitesiz ve ucuz implantlar çene kemiğinize zarar verebilir hatta ciddi ve ölümcül sağlık sorunlarına neden olabilir. Ömür boyu kullanacağınız bir implant sadece bir iki sene kullanacağınız cep telefonunda daha ucuz olamaz!
Ankara Diş Kliniğimizde Tercih Ettiğimiz İmplantlar
Kliniğimizde, dünyada kendini ispatlamış, uzun yıllardır dental sektörde faaliyet gösteren implantları tercih ediyoruz. İsviçre üretimi olan STRAUMANN ve Almanya’da üretilen BREDENT implantlarını kullanıyoruz. En iyi implant markaları arasında yer almaktadır. Ankara diş kliniğimizde tercih ettiğimiz implantlar şu şekildedir:
İMPLANT DİŞ TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?
Diş hekiminiz diş implantı cerrahisi için uygunluğunuzu değerlendirmek için genel tıbbi durumunuz ve ağız içi sağlığınıza yönelik eksiksiz bir değerlendirme yapar ve ameliyatı riskli hale getirebilecek herhangi bir problemin varlığını değerlenidirir. Ek olarak, diş hekiminiz implantlarınızı minimum riskle ve hassasiyetle yerleştirilebilmek için bilgisayarlı tomografi veya panramik diş röntgenleri gibi birkaç farklı radyolojik tanı aracı kullanır.
İlk aşamada implant çene kemiğine yerleştirilir ve bu işlem genellikle lokal anestezi altında yapılır. Önce diş eti dokusunda bir kesi yapılır ve daha sonra implanta uygun bir yuva açılır. İmplant bu yuvaya yerleştirilir ve sonrasında kesi yapılmış olan diş eti dikilir. İmplantın çene kemiği ile sıkıca bütünleşmesi için bu bölgeye iyileşme süresi tanınır. Bu zaman diliminde implant çevresinde yeni kemik hücreleri büyüyecektir, böylece implantın hareket etmeyeceğinden ve takılacak olan dişi destekleyecek kadar güçlü olduğundan emin olunur. İşlem sonrasında ilk birkaç gün implant yerleştirilmiş alana temas edilmemesi gerekir.
İkinci aşama daha kısadır ve implant yerleştirilmesinden yaklaşık üç ile sekiz ay sonra yapılır. İmplantın düzgün bir şekilde çene kemiğine yerleşip yerleşmediğine karar vermek için röntgen filmi çekilir. Daha sonra implantın üstü açılır ve diş etini şekillendirmek için iyileşme başlığı takılır. 1-2 hafta sonra implantların ölçüsü alınır ve protez diş yapımına başlanır.
İMPLANT DİŞ TEDAVİSİ RİSKLİ MİDİR?
Her cerrahi girişim beraberinde olası riskleri barındırır. Dolayısıyla diş implantı girişiminde de bazı riskler mevcuttur. Bu riskler arasında ameliyat sonrası kanama, şişme, geçici morarma olabilir. Daha nadir fakat ciddi risklerden birisi çene sinirinin zarar görmesidir, bunun sonucunda ince kas kasılmaları, dudak çevresinde ve dilde uyuşukluk ve karıncalanma hissi oluşabilir. Bu riskler çoğunlukla geçicidir fakat düşük bir ihtimalle kalıcı hale de gelebilir. Komplikasyonlar genellikle uygun şekilde tedavi edildiğinde çözülür. Bu komplikasyonlar işlem sırasında gerekli prosedürlere uyularak önlenebilir veya evde ilaçlar ile tedavi edilebilir. Örneğin, ağrıyı azaltmak için ağrı kesici ilaçlar, enfeksiyonu önlemek veya tedavi etmek için antibiyotikler, şişliği ve ödemi önlemek için steroidler kullanılabilir.
İMPLANT OPERASYONU SONRASI DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
İmplant diş ameliyatından sonra doktorunuzun sizin için bir reçete hazırlayacaktır. Verilen ilaçların tam zamanında ve doğru dozda kullanmanız önemlidir.
İmplant cerrahisinden sonra ameliyat bölgesine dışarıdan soğuk kompres uygulamanız ağrı ve şişlik oluşmasını engelleyecektir. Soğuk kompres uygulaması en az 4 saat yapılmalıdır.
Ankara İmplant Diş Randevusu
Klinik ortamında eksik dişlerin yerine monte edilen implant protez dişler, dünya genelinde kabul gören ve ömürlük özelliğe sahip diş tedavisidir. Bu tedavi işleminde öncelikle çene kemiği incelenir ve kemiğin protez işlemi için uygun olup olmadığı test edilir. Ayrıca uygulama yerinde bulunan diş etleri de muayene edilir.. Hangi implantın size uygun olduğunu ve tedavi ücretleri hakkında bilgi almak için ücretsiz muayene randevusu alabilirsiniz. Ankara implant diş randevusu için bizlere ulaşabilirsiniz.
0850 346 75 99