Başlıca Tedaviler

Endodonti

kanal tedavisi, çürük, travma ve diğer etkenlerden dolayı zarar gören, ağrı yapan veya iltihaplanan dişleri kurtarmak için uygulanan bir tedavi yöntemidir. Dişin içerisinde, mine ve dentin tabakalarının altında, pulpa adı verilen yumuşak doku bulunur. Pulpa dişin gelişimi sırasında büyümesine yardımcı olmaktadır. Gelişimini tamamlamış dişler, pulpa dokusu olmadan da hayatta kalabilirler çünkü dişler etraftaki dokulardan beslenmeye devam ederler. Kanal tedavisi ile dişin içindeki pulpa uzaklaştırılır ve dişin içerisindeki enfeksiyon temizlenir.

Yaygın inanışın aksine, modern kanal tedavisi rutin dolgu tedavisine çok benzer ve dişin durumuna bağlı olarak 1 veya 2 seansta bitirilebilmektedir. Kanal tedavisi sırasında ve sonrasında hasta genelde ağrı hissetmez.

İMPLANT DİŞ

Diş İmplantları, eksik olan dişlerin yerine, çene kemiğine yerleştirilen titanyumdan yapılmış vidalardır. İmplantlar, küçük bir cerrahi işlemle çene kemiğine yerleştirilir. Bu işlemden sonra üç ay gibi kısa bir sürede tamamen çene kemiğine tutunur. Bu tutunma sonrası implant gerçek bir diş kökünün yerini alarak üzerine yapılacak protezi taşımaya hazır hale gelir.

Estetik Diş Hekimliği

Ağız ve diş bölgesini sağlık ve estetik açıdan yeniden düzenlenmesini ele alan önemli bir branştır. Ana teması sağlıklı bir gülüş tasarımıdır. Gülüş tasarımı, kişiye özel ideal gülüşü sağlık ve doğallık ile yenilemektir. Önemli olan tıbbi kurallar dahilinde size yakışan estetik gülüş ifadesini oluşturmaktır. En sık kullanılan malzemeler Zirkonyum, E-Max ve Kompozitlerdir.

Diş Beyazlatma

Kalıcı diş beyazlatma işlemi, çeşitli nedenlerle renk değiştirmiş ve sararmış dişlerin rengini, kişiye özel birkaç ton açmak için uygulanan bir çözümdür. Dişlerin yapısında (mine ve dentin tabakasında) oluşan renklenmeleri giderme işlemidir.

diş protezleri

Diş hekimliğinde protez dişler, kaybolan dişlerin ve dokuların, çiğneme fonksiyonlarını, konuşmaya katkılarını ve estetiğini iade ederken mevcut dokuların da sağlığının korunmasına yardımcı olmak üzere yapılan apareylerdir.

diş dolgusu

Diş dolgusu, çürük veya başka nedenlerden dolayı harap olan veya kırılan dişlerinfonksiyonunu ve görünümü geri kazandırmak için uygulanır. Dişte bulunan çürük doku uzaklaştırıldıktan sonra oluşan boşluk özel dolgu maddeleri ile doldurulur. Yapılan diş dolgusuoluşan boşluğu doldurmakla kalmayıp aynı zamanda bakterilerin tekrar çürük oluşturmasını engellemelidir.